Πώς ξεκίνησαν όλα;

Ξεκινήσαμε το Dr.Cook με ένα στόχο στο μυαλό μας: να φέρουμε μια πιο υγιεινή διατροφή στους αγαπημένους μας συντρόφους. Δυστυχώς, η ζωή μας καθημερινά τείνει να είναι πιο πιεσμένη και ακόμη κι αν έχουμε τις καλύτερες προθέσεις να παρέχουμε στα κατοικίδια ζώα μας τη διατροφή που τους αξίζει, πολλές φορές  επιλέγουμε μια πιο βολική εναλλακτική που θα μας εξοικονομήσει επιπλέον χρόνο. Συχνά, οδηγούμαστε σε  λύσεις που  μπορεί να είναι ανθυγιεινές  για τους  μικρούς συντρόφους μας.

Για το λόγο αυτό, ζωντάνεψε  το Dr.Cook. Για να δημιουργήσουμε πλήρη , υγιεινά  γεύματα και παράλληλα να εξοικονομήσουμε χρόνο στην καθημερινότητά μας.

Λύσαμε το πρόβλημα ευκολίας για τους πελάτες μας, συσκευάζοντας όλα τα τρόφιμά μας σε πλαστικά δοχεία μίας  χρήσης. Αυτό δίνει τη δυνατότητα το κατοικίδιό μας να τραφεί απ’ευθείας μέσα από τη συσκευασία μας  και επίσης,  επιτρέπει στους πελάτες να έχουν επιλογή σχετικά με τη μέθοδο απόψυξης πριν από το τάισμα :

Μπορούν είτε να αφήσουν  το γεύμα στο ψυγείο για αργή απόψυξη όλη τη νύχτα είτε να το αποψύξουν  στο φούρνο μικροκυμάτων για 5 λεπτά.

Λύσαμε το πρόβλημα του να παρέχουμε ένα διατροφικά  σωστό γεύμα , χρησιμοποιώντας ποικίλα συστατικά τα οποία, όλα,  παρέχουν διαφορετικά οφέλη για τους συντρόφους μας. Προμηθευόμαστε μόνο τοπικά κρέατα και λαχανικά, μειώνοντας το αποτύπωμα άνθρακα και διασφαλίζοντας ότι παίρνουμε πάντα τα πιο φρέσκα υλικά.

Ποια είναι η Dr.Cook, τι σημαίνει στην πραγματικότητα;

Αρχικά, θέλουμε η Dr.Cook   να αποτελεί καινοτόμο, πράσινη και κοινωνικά υπεύθυνη εταιρεία παρασκευής τροφών.

Το “Dr” αποτελεί φόρο τιμής στους επαγγελματίες γιατρούς και κτηνιάτρους που συμμετείχαν στην ανάπτυξη των γευμάτων μας.

Το “Cook” αντιπροσωπεύει το γεγονός ότι χρησιμοποιούμε μόνο υλικά  υψηλής  ποιότητας στα προϊόντα μας, όπως ακριβώς θα βρείτε σε γεύματα  γκουρμέ εστιατορίων.

Τι ακολουθεί;

Με τις αδιαμφισβήτητες κλιματικές αλλαγές και όλα τα μικροπλαστικά που έχουν βρεθεί στα βάθη των ωκεανών μας, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και να πολεμήσουμε για τον πλανήτη μας.

Η ομάδα του Dr.Cook έχει σχεδιάσει νέες καινοτόμες μεθόδους που θα μειώσουν δραστικά το αποτύπωμα άνθρακα και θα κάνουν καλύτερη χρήση των φυσικών μας πόρων.

Μέχρι το τέλος του 2021:

– Θα επανεξετάσουμε όλες τις εσωτερικές διαδικασίες μας για να διασφαλίσουμε ότι θα μειώσουμε τα απόβλητα στο ελάχιστο.

– Θα επανεξετάσουμε όλους τους προμηθευτές μας και τις διαδρομές μεταφοράς τους για να εγγυηθούμε τις ταχύτερες και πιο αποδοτικές από οικολογική άποψη διαδρομές παράδοσης, προκειμένου να αντισταθμίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα αέρια θερμοκηπίου.

Μέχρι το τέλος του 2022:

– Θα απαγορεύσουμε κάθε χρήση μη οικολογικών πακέτων.

– Θα περάσουμε από τις πλαστικές συσκευασίες σε βιοδιασπώμενα.

– Όλα τα νέα οχήματα που αγοράζονται για παραδόσεις θα είναι EEV.

 

Έχουμε ήδη ξεκινήσει να δοκιμάζουμε πακέτα από διαφορετικούς προμηθευτές με φυσικά υλικά που είναι 100%  βιοδιασπώμενα και λιπασματοποιήσιμα.

Μέχρι το τέλος του 2023:

Ο Dr.Cook θα χρησιμοποιήσει μόνο πακέτα από φυσικά υλικά που είναι βιοδιασπώμενα έως και 30 ημέρες!

Ποια θα είναι τα αποτελέσματα;

Μέχρι το 2024 ελπίζουμε να πετύχουμε τον στόχο μας και να χρησιμοποιήσουμε 0% πλαστικό και να μειώσουμε το αποτύπωμα άνθρακα στο 80%.

Συνεργάτες