Η πολυπόθητη μέρα έφτασε και φέρνετε το κουτάβι σας στο σπίτι…. 

Έχετε σκεφτεί ότι το κουτάβι σας είναι το ίδιο, αν όχι περισσότερο, περίεργο για καθετί καινούργιο, όπως και τα μικρά παιδιά; Έχετε προετοιμάσει το σπίτι σας γι’ αυτόν τον μικρό σίφουνα που θα χώνει την μουσούδα του παντού και θα θέλει να δοκιμάσει τα πάντα;.

Ώς πρώτο βήμα, είναι καλύτερο να καθορίσετε σε ποιους ακριβώς χώρους του σπιτιού θα έχει πρόσβαση το κουτάβι και σε ποιους όχι. Το δεύτερο βήμα είναι  να ελέγξετε αυτούς τους χώρους για πιθανούς κινδύνους όπως για μικροαντικείμενα που μπορεί να φτάσει- καλώδια,  φυτά,  παιδικά παιχνίδια, απορρυπαντικά- σκεφτείτε ο,τιδήποτε  μπορεί να τραβήξει το ενδιαφέρον του μικρού σας φίλου. 

 Αν έχετε κήπο ελέγξτε την περίφραξη και κλείστε κάθε πιθανό άνοιγμα που χωράει το κουτάβι σας. Το ίδιο ισχύει και για τα μπαλκόνια: σκεφτείτε τι μπορεί να συμβεί αν ο μικρός σας φίλος θελήσει να ανακαλύψει τι  βρίσκετε πέρα από τα κάγκελα ή το κράσπεδο της βεράντας σας.

Εξ’ ίσου σημαντικά είναι και τα ψώνια που θα έχετε κάνει   για την έλευση του ‘μωρού’ σας στο σπίτι. 

 Αγοράστε ένα μαξιλάρι για το κουτάβι σας καθώς   και ένα κλουβάκι (crate) , υπολογίζοντας το τελικό μέγεθος του σκύλου σας ώστε να το χωράει  και όταν ενηλικιωθεί. Εκτός από χώρος όπου μπορείτε να περιορίσετε το κουτάβι σας χωρίς απαραίτητα να το απομονώσετε, το κλουβάκι είναι  και μία καλή λύση ώστε να μάθει να μην λερώνει το χώρο του, γιατί είναι γνωστό ότι τα σκυλιά δεν λερώνουν το χώρο στον οποίο τρώνε και κοιμούνται.

 Θα πρέπει επίσης να έχετε αγοράσει μπωλάκια για το φαγητό και το νερό του, σε μεγέθη ανάλογα του σκύλου σας ώστε να μην μπορεί να βάλει τις πατούσες του μέσα ή να τα αναποδογυρίσει ….

Η τροφή που θα έχετε προμηθευτεί θα πρέπει να έχει την κατάλληλη  σύσταση για την ηλικία και ανάπτυξη του κουταβιού σας.

Άλλη μία απαραίτητη  αγορά είναι το περιλαίμιο και ο οδηγός,  τα οποία  επίσης είναι ανάλογα του μεγέθους του κουταβιού και όχι του τελικού μεγέθους του σκύλου.

Σίγουρα θα πρέπει να προμηθευτείτε παιχνίδια που θα είναι ανθεκτικά ,

ακίνδυνα και κατάλληλα για μάσημα.

Τέλος, τα κουτάβια δεν γεννιούνται μαθημένα να μην λερώνουν μέσα στο σπίτι, οπότε θα υπάρχουν ‘ατυχήματα’ τον πρώτο καιρό. Μπορείτε να αγοράσετε τις ειδικές πάνες ή να εφοδιαστείτε με τα απαραίτητα καθαριστικά που θα διώξουν τις οσμές από το χώρο σας.

Τώρα λοιπόν είστε στοιχειωδώς έτοιμοι να υποδεχτείτε το καινούριο μέλος στην οικογένεια σας. Εκπλήξεις θα υπάρχουν πάντα, ωστόσο θα απολαύσετε πραγματικά τη συμβίωση με τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου……

Θοδωρής Σουλιμιώτης

pastedGraphic.png
pastedGraphic_1.png

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *